בישולים על גלגלים בטעם יווני - LaOfek
03-7443344
בישולים על גלגלים בטעם יווני

היי חברים,
עוד פינה של 'בישולים על גלגלים' יוצאת לדרך –
והיא שוב בטעם יווני 😋
(כבר בוודאי הבנתם שיש לנו חיבה מיוחדת למטבח הזה…)!
לפני שנתחיל, אל תשכחו את הכלל הידוע:
טיול טוב מתחיל באוכל טוב!
 
=========
 
הפעם הכין לנו יוסי רוטזק מנה מושלמת לקרוואן,
שאפשר לאכול על הבוקר או בכל שעה שהיא:
סלט יווני,
 
2 3
וביוונית: חוריאטיקו סאלאטה – Χωριάτικη Σαλάτα.
כמי שהתגורר כמה שנים בקפריסין ובישל עם אימהות יווניות 'אמיתיות',
יוסי יוכל ללמד אתכם איך להכין את הסלט היווני המושלם.
ולפני שנתחיל, הטיפ המסורתי – והפעם זהו טיפ שמוסיף המון:
הלימון.
 
היוונים משתמשים בו בכל תבשיל,
ואפילו על הסטייק הם מוסיפים לימון.
מפתיע לגלות שדווקא בסלט – בניגוד למה שהייתם בוודאי מניחים –
הם מוותרים על הלימון… ומשתמשים בחומץ. 
 
אנחנו מניחים שבדברים כאלה כדאי מאוד להקשיב להם.
 
יאללה לעבודה.
 
=========
 
המצרכים:
 
➰ עגבניות פרוסות לרבעים
➰ בצל סגול פרוס
➰ מלפפונים פרוסים
➰ אורגנו יבש (חובה – לא לוותר!)
 
➰ נענע יבשה
➰ מלח
➰ פלפל שחור
➰ חומץ – 2 כפות 'ועוד קצת', בלשון הסבתות
➰ פרוסות גבינת פטה
➰ כ-1/4 כוס שמן זית משובח
➰ חופן זיתים שחורים טבעיים או זיתי קלמטה (לא להשתמש בזיתים מושחרים!)
➰ כרוב (לא חובה – הקפריסאים נוהגים להוסיף אותו לסלט הזה בדרך כלל).
 
ההכנה:
45מניחים את כל המוצרים בקערת הגשה, למעט הגבינה, שמן הזית והאורגנו.  
מערבבים קלות.  
מניחים מעל את פרוסות הגבינה.  
מזליפים מעל מעט שמן ומפרסים קמצוץ אורגנו 
מגישים.