דגים - LaOfek
03-7443344
דגים

ליוסי רוטזק, הבשלן המצטיין בקרוואן, יש סוד לגלות לכם:
אפשר להכין במטבח הקרוואן גם מנות מן הים!
אז אם אתם מתכננים לצאת בקרוב לטיול קרוואנים לאורך החוף,
הנה לכם הטיפ היומי:
מנות דגים עשויות להיות מלכלכות לעתים ודורשות לא פעם
התעסקות רבה, ולכן מומלץ לקנות מראש דגים מפולטים (מלשון 'פילה'),
מה שיחסוך לכם הרבה מאוד זמן וימנע בלגאן במטבח הקרוואן.
 
========= 
 
אז כפי שבוודאי כבר הבנתם, הפינה תעסוק הפעם בים,
וליוסי יש בשבילכם משהו באמת מיוחד:
מנה ש'מיובאת' מעולם הים היישר לעולם הקרוואנים. 
 
יוסי מספר:
23
"בחג הסוכות האחרון חנינו בחניון של חוף אכזיב.
מאחר שחנינו במרחק הליכה מחוף הים,
החלטתי להכין לחבר'ה מתכון מהספינה ליבשה –
פילה דג בפנקו ותפוחי אדמה במי ים.
נסעתי לחנות בשם 'תוצרת בית', בקיבוץ לוחמי  הגטאות,
ורכשתי כמה דגים שאותם ביקשתי לפלט במקום.
משם הדרך הייתה קצרה לארוחה פשוטה, אך טעימה מאוד וייצוגית".
 
נשמע טעים?
מיד תבינו איך מכינים את המנה הזו.
 
=========
 
המצרכים:
 
פילה דג טרי – מומלץ להשתמש במוסר ים (מנות כמספר האנשים)
פנקו או קמח רגיל
עלי מרווה
4 שיני שום לא קלופות
50 גרם חמאה מלוחה
רבע כוס שמן זית
מלח גס
פלפל שחור גרוס
תפוחי אדמה (כמספר האנשים)
גבינת ברי עם אגוזים או גבינת קממבר, פרוסות לפרוסות דקות (כ-3 מ"מ)
סיר גדול שיכיל את כל תפוחי האדמה
מחבת
נייר אפייה
מגש אלומיניום חד-פעמי מהסוג העבה, בגודל בינוני או שתי מגשיות שיונחו אחת בתוך השנייה, עם מכסה
גריל פחמים או גריל גז
54
אופן ההכנה:
 
◄      ממלאים את הסיר במי ים נקיים (היכנסו לים עד לגובה החגורה) או במים רגילים
 
◄      מניחים בסיר את תפוחי האדמה ומרתיחים את המים
 
◄      מבשלים כ-15 דקות עד לריכוך התפוחים
 
◄      מורידים את הסיר מהאש ושוטפים את התפוחים במים – מבלי להוסיף מלח
 
◄      שומרים מעט ממי הבישול
 
◄      חורצים לאורך התפוח חריץ עמוק, עד לאמצעו
 
◄      מכניסים לכל חריץ פרוסת גבינה אחת ומניחים את התפוח במגש
 
◄      מוסיפים למגש כחצי כוס ממי הבישול, מכסים אותו ומניחים על הגריל למשך 15ˉ20 דקות
 
◄      שופכים לכלי שטוח את הקמח או הפנקו, מוסיפים פלפל שחור ומלח ומערבבים
 
◄      מניחים את הדג בתערובת, על הצד עם העור, ליצירת ציפוי
 
◄      מוסיפים מעט מלח ופלפל על בשר הדג החשוף
 
◄      מניחים מחבת על האש, מחממים אותה מעט ומוסיפים חמאה ושמן זית
 
◄      מנמיכים את האש למצב בינוני ומניחים במחבת שתי שיני שום וכמה עלי מרווה
 
◄      מטגנים את הדג במחבת למשך כשלוש דקות, עד שהבשר מלבין בצדדים
 
◄      הופכים את הדג ומטגנים עוד כשתי דקות
 
◄      מורידים את המחבת מהאש ומגישים את הדגים על צלחת, בתוספת תפוחי האדמה.
 
1
*מומלץ לסחוט לימון טרי על הדגים.